ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μετά το πλήγμα των περιοχών του δήμου μας από τις πυρκαγιές, ακολούθησε η καταστροφή αρκετών περιοχών από τις πλημμύρες.
Με αρκετά μέλη της δημοτικής μας παράταξης βρεθήκαμε κοντά στους πλημμυροπαθείς δημότες του δήμου μας, χωρίς φωτογραφίες, χωρίς προβολές και χωρίς ανακοινώσεις.
Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν αρκετές περιοχές του δήμου μας πρέπει ο δήμαρχος άμεσα να συγκαλέσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρήγα Φεραίου. Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί συνεδρίαση του σώματος και μετά τις πυρκαγιές, για ενημέρωση, αλλά δεν έγινε ποτέ. Στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει ο δήμαρχος να ενημερώσει τα μέλη
– ποιά είναι η επίσημη ενημέρωση που έχουμε από τους αρμόδιους για τα πλημμυρικά φαινόμενα στο Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο;Από πού ο δήμαρχος αντλεί τις πληροφορίες και άλλοτε καθησυχάζει τους πολίτες ενώ άλλοτε τους πανικοβάλλει;
-ποιές ενέργειες έκανε ο δήμος προς την πολιτεία έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι πληγέντες αγρότες ή κτηνοτρόφοι;
-ενδεχομένως οι αγροτικές εκτάσεις αυτών των περιοχών να μην είναι σε θέση να καλλιεργηθούν και στις επόμενες χρονιές. Άρα χρειάζεται πίεση προς τα αρμόδια όργανα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, έτσι ώστε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας.
-Ποιά είναι η μέριμνα του δήμου για τους πληγέντες κτηνοτρόφους, έτσι ώστε άμεσα να βοηθηθούν;
-όσον αφορά την πλημμύρα του Βελεστίνου, ας μην αποποιείται ο δήμος, για την ευθύνη του καθαρισμού των ρεμάτων, για το λόγο ότι θα μπορούσε με κάποιο μηχάνημα του δήμου να αποφευχθεί το κλείσιμο του ρέματος που έγινε από φερτά υλικά.
-υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρα των Καναλίων, Ριζομύλου και Στεφανοβικείου;
-ποιά είναι η πρόταση για την αποκατάσταση των ζημιων σε Κερασιά και Κεραμίδι;
Για όλα αυτά θεωρώ ότι πρέπει ο δήμαρχος να μας ενημερώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία αν είναι δυνατόν, πρέπει να κληθούν και αρμόδιοι ώστε να ενημερωθούμε για τη λειτουργία της Κάρλας.