Χωρίς πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων ο δήμος Ρήγα Φεραίου – Σύσταση Καλλιτεχνικού οργανισμού.

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο πρόγραμμα για καλοκαιρινές εκδηλώσεις από το δήμο Ρήγα Φεραίου.

Κάθε βδομάδα βλέπουμε να γίνεται γνωστή από το δήμαρχο μία εκδήλωση,  χωρίς οι δημότες να γνωρίζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διάρκεια του Καλοκαιριού.

Το Μάρτιο του 2021 ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κατήργησε την αντιδημαρχία πολιτισμού αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα καθήκοντα του αντιδημάρχου πολιτισμού. Ο λόγος προφανώς ήταν για τη δική του προβολή και όχι των συνεργατών του.

Σ’ ένα συμβολικό έτος όπως το επετειακό έτος 2021 επέλεξε  την κατάργηση του αντιδημάρχου πολιτισμού, μία απόφαση που φυσικά με βρήκε αντίθετο, για αυτό και στην ανεξαρτητοποίηση μου αναφερθηκα στην κατάργηση ρόλων και θεσμών.

Θα έπρεπε λοιπόν σήμερα 13/7 να υπάρχει ήδη αναρτημένο στα μέσα δικτύωσης του δήμου και να έχει δοθεί στη δημοσιότητα ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων- αν έχει καταρτιστεί- έτσι ώστε ο δήμος μας να προσελκύει επισκέπτες και παράλληλα να ψυχαγωγούνται οι δημότες μας.

Έχοντας ορίσει πέντε αντιδημάρχους, δεν είναι δυνατόν σε κανέναν από αυτούς να μην έχουν ανατεθεί καθήκοντα πολιτισμού και αθλητισμού και να ασκούνται από εντεταλμένο σύμβουλο.

Η παράταξή μας “Ανανέωση και συνεργασία για το δήμο μας” στοχεύει και προτείνει την σύσταση ενός Καλλιτεχνικού οργανισμού που θα αποτελεί ένα νομικό πρόσωπο για να ασχολείται με το θέμα των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως επίσης και την επαναφορά της αντιδημαρχίας πολιτισμού και αθλητισμού , με στόχο την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και την απόδοση της αρμόζουσας αξίας στους τομείς αυτούς.

Σ’ ένα δήμο που ο πολιτισμός πρέπει να αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο για αυτόν, έχουμε χρέος αντί να περιοριζόμαστε σε κοινότοπες αναφορές, να κάνουμε πράξη την οργάνωση και προώθηση ανάλογων δράσεων.